Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر بهرام عکاشه در همایش تخصصی پیشگیری از مخاطرات زلزله و لغزش لایه‌های زمین که امروز (چهارم بهمن‌ماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: ۴۱ بلای طبیعی در جهان وجود دارد که ۳۱ مورد آن شامل کشور ایران می‌شود. ایران جزو ۱۰ کشور حادثه‌آفرین و بلاخیز جهان است و ۷۵ میلیون نفر جمعیت کشور در معرض خطر این بلایا قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش بلاغ، پدر علم زلزله‌شناسی ایران گفت: چه بخواهیم و چه نخواهیم، باید پایتخت را جابه‌جا کنیم. حتما باید کشته‌های ما میلیونی باشد تا باور کنید پایتخت باید جابه‌جا شود؟  دکتر بهرام عکاشه در همایش تخصصی پیشگیری از مخاطرات زلزله و لغزش لایه‌های زمین که امروز (چهارم بهمن‌ماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: ۴۱ بلای طبیعی در جهان وجود دارد که ۳۱ مورد آن شامل کشور ایران می‌شود. ایران جزو ۱۰ کشور حادثه‌آفرین و بلاخیز جهان است و ۷۵ میلیون نفر جمعیت کشور در معرض خطر این بلایا قرار دارند.
وی تصریح کرد: ۸۵ درصد مساحت کشور ایران به میزان زیاد و خیلی زیاد، زلزله‌خیز است. نیمی از مردم کشور در ۲۵ شهر زلزله‌خیز زندگی می‌کنند. خطر زلزله در ۸۳ درصد از شهر‌های ایران زیاد و خیلی زیاد و در ۱۶ درصد از شهر‌ها متوسط است. تنها یک درصد از شهر‌های ایران در معرض خطر زلزله نیستند.
پدر علم زلزله‌شناسی ایران عنوان کرد: بررسی زمین‌لرزه‌هایی که از سال ۱۹۰۰ تا سال ۲۰۱۸ در کشور ایران رخ داده، نشان داده است که سرزمین ما استعداد زلزله‌هایی تا بزرگای ۸ ریشتر را هم دارد. البته تنها مقیاس ریشتر مهم نیست، اگر سازه مقاوم باشد، حتی با زمین‌لرزه‌های ۹ ریشتری نیز تخریب نمی‌شود.
عکاشه ادامه داد: آنچه مهم است درجه مرکالی است که میزان یا درجه تخریب را نشان می‌دهد. ممکن است که درجه مرکالی یک زلزله ۸ ریشتری ۵ باشد، اما یک زلزله ۵ ریشتری درجه مرکالی ۷ یا بیشتر را دارا باشد.
وی افزود: در واقع مقیاس ریشتر درجه انرژی آزاد شده زلزله را نشان می‌دهد که معیاری برای تخریب سازه‌ها نیست. آنچه که مهم است، مقاوم بودن سازه است.
پدر علم زلزله‌شناسی ایران با تشریح وضعیت پهنه‌بندی خطر زلزله در خوزستان، بیان کرد: ۱۷ شهر خوزستان از جمله آغاجاری، امیدیه، ایذه، باغملک، بهبهان، حسینیه، دزفول، دزآب، رامهرمز، سردشت، شوشتر، قلعه‌تل، مسجدسلیمان و صیدون از لحاظ زلزله‌خیزی در معرض خطر زیاد قرار دارند.
عکاشه ادامه داد: همچنین شهر‌های اهواز، حمیدیه، رامشیر، سوسنگرد، شوش، ملاثانی، هویزه، الوان، بستان و عبدالخان، دارای خطر متوسط زلزله و شهر‌های آبادان، اروندکنار، بندر امام خمینی (ره)، بندر ماهشهر، خرمشهر، سربندر، شادگان و چمران نیز دارای خطر کم زلزله هستند.
وی با بیان اینکه مسلما تهران شهری زلزله‌خیز است، گفت: چه بخواهیم و چه نخواهیم باید پایتخت را جابه‌جا کنیم. حتما باید کشته‌های ما میلیونی باشد تا باور کنید پایتخت باید جابه‌جا شود؟ کافی است زلزله‌ای ۷ یا ۷.۵ ریشتری در تهران رخ دهد تا کل تهران برای چند سال از بین برود و در این صورت کشته‌ها هم میلیونی خواهد بود.
پدر علم زلزله‌شناسی ایران ادامه داد: باید این موضوع را آن قدر بگوییم تا گوش شنوایی برای آن پیدا شود. اگر مثلا گسل شمال تهران فعال شود، درجه مکالی آن ۹ است که می‌تواند همه چیز را نابود کند.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۹۵۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه به هویت ملی غایت کنگره است 

محمود جعفری دهقی دبیر علمی نخستین کنگره ملی ایران شناسی ایران در گفتگو با خبرنگار پژوهش خبرگزاری آنا گفت: این نخستین کنگره ملی ایران شناسی است که از طرف انجمن ایران‌شناسی برگزار  می‌شود. این انجمن که وابسته به وزارت علوم است تقریبا از انجمن‌های قدیمی است که مشغول به فعالیت است و توسط مرحوم محمد معین راه اندازی شده است.

وی به دریافت حدود ۹۰ مقاله از پژوهشگران و اساتید اشاره کرد و ادامه داد:  این مقالات ارزش علمی is c دارند و قرار است که حدود ۴۰ مقاله  ارائه حضوری در این کنگره داشته باشند و بقیه به صورت چاپ پوستر ارائه شوند.

وی به تنوع موضوعی و محور‌های این رویداد اشاره کرد و خاطر نشان ساخت: تقریبا موضوعاتی که انتخاب شده است به فرهنگ و هویت ایرانی مربوط می‌شود. ما سعی کردیم تا در این کنگره محور‌های ارزیابی مکاتب ایران‌شناسی و ایران‌شناسان جهان، ایران‌شناسی و زبان‌ها و گویش‌های ایرانی، ایران‌شناسی و متون ادب فارسی، ایران‌شناسی و جغرافیا، ایران‌شناسی و تاریخ ایران، ایران‌شناسی و هویت ایرانی، ایران‌شناسی و فرهنگ و... بپردازیم و تقریبا هم تمام مقالات با رعایت موضوعی به دبیرخانه ارسال شدند.

وی به برگزاری ۷ دوره همایش‌های مربوط به زبان و گویش‌های محلی ایران اشاره کرد و گفت: ایران سرزمینی است که از سابقه تاریخی فرهنگی برخوردار است و اگر فقط به دوره ۱۵۰۰ ساله پیش از اسلام  نگاه کنیم متوجه عمق ماجرا می‌شویم.

با توجه به این تاریخ باشکوه ما اهالی فرهنگ باید سعی کنیم تا به آن بخشی از هویت ملی که باعث افتخارمان بوده به طور ویژه بپردازیم.

گفتنی است نخستین کنگره ملی ایران شناسی امروز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت توسط انجمن ایران شناسی در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توجه به هویت ملی غایت کنگره است 
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • هشدار ریزش مشارکت نیروی کار ایران تا ۱۴۰۷
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • هشدار مدیریت بحران درخصوص بازگشت آلودگی هوا به پایتخت
  • بارش شدید باران در پایتخت