Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@10:14:38 GMT

ایران، مدیریت بحران و روز جهانی سوانح

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۰۷۳۲۳

ایران، مدیریت بحران و روز جهانی سوانح

روزنامه شرق ۲۱ مهر یادداشتی را به قلم مهدی زارع استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی منتشر کرد در گزیده ای از آن آمده است: در حاکمیت ریسک نوعی نظارت جامع روی اجرای برنامه‌های کاهش ریسک در جامعه مطرح است؛ به‌نحوی‌که در آن تصمیمات جمعی با توجه به مسائل اجتماعی گرفته می‌شود. حاکمیت ریسک یک چارچوب برای چگونگی مواجهه مسئولانه با ریسک‌های نامشخص و پیچیده فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تمام تلاش جامعه علمی آن است که با دیدی علمی و نظام‌یافته (سیستماتیک) به موضوعات پرداخته شود. نگاه غیرعلمی و رفتار غیرمسئولانه در سال‌های گذشته کمکی به حاکمیت ریسک نکرده است. چند نمونه از موانع این چالش در اینجا اشاره‌وار می‌آید:

- در کشور ما هنوز مدیریت بحران و مدیریت کاهش ریسک موضوعی تخصصی نیست. هنوز مدیران در هر حوزه دیگری بدون دانش و آگاهی ممکن است به کار مدیریت بحران گماشته شوند. بیان‌های احساسی و عامه از خطر زلزله و اینکه فقط باید دعا کنیم که در تهران زلزله نیاید، باوجود آنکه صادقانه نشان می‌دهد راهبردی و اقدامی برای مدیریت کاهش ریسک چنین رخدادی وجود ندارد، مشخص می‌کند که مسئولیت‌پذیری کافی برای واگذاری کار به کاردان هم مفقود است.

- نگاه صفر و صدی به موضوع مدیریت بحران، نشان می‌دهد که دیدی علمی حاکم نیست. نمی‌شود که در همه فعالیت‌های مختلف از آموزش و بهداشت و درمان گرفته تا ساخت مسکن واقع‌گرایانه عمل کنیم، ولی به مدیریت بحران که می‌رسیم یا توقع داشته باشیم که این علم یا همه مشکل را یکجا حل کند یا اساسا اقدامی صورت نگیرد. مثالی می‌زنم: برای توسعه سامانه هشدار پیش‌هنگام زلزله حدود ۱۱ سال است که با کندی موضوع به پیش رفته است و باوجود آنکه تمام مراحل طراحی سیستم در داخل کشور و به‌دست دانشمندان ایرانی صورت گرفته و تمامی تجهیزات برای احداث چنین سامانه‌ای در داخل کشور وجود دارد، یک مانع مهم برای اجرائی‌شدن چنین سامانه‌ای دیدگاهی کمال‌گراست، که کارآمدی این سامانه برای رخداد زلزله‌های نزدیک (وقتی کانون زلزله کمتر از ۳۰ کیلومتر از محل مورد نظر فاصله داشته باشد)، مطرح می‌کند. حال سؤال آن است که اساسا کدام دست‌ساخته بشر است که کارآمدی صد درصد داشته باشد؟

آیا ممکن است در یک سامانه انتظار حل تمام مشکل را داشته باشیم؟ سامانه هشدار پیش‌هنگام زلزله هم برای مواردی از رخداد زلزله محدودیت دارد، ولی برای این موضوع نافی کارآمدی سامانه برای فاصله‌های دورتر نیست. همین سامانه حتی اگر به کار هشدار پیش‌هنگام در نواحی نزدیک‌تر نیاید، به درد تشخیص سریع کانون مه‌لرزه‌ای (محل بیشترین خرابی‌ها در زلزله) و محدوده‌های بیشترین تا کمترین آسیب‌ها و خرابی‌ها و چگونگی توزیع خسارت در سریع‌ترین زمان ممکن می‌خورد. باوجوداین، چنین سامانه‌ای هنوز برای تهران راه‌اندازی نشده است. البته خبر خوب آن است که از امسال حرکتی جدید در شهر تهران برای راه‌اندازی این سامانه آغاز شده است.

منبع: روزنامه شرق برچسب‌ها سازمان ملل متحد شهر تهران مدیریت بحران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان ملل متحد شهر تهران مدیریت بحران سازمان ملل متحد شهر تهران مدیریت بحران اخبار کنکور مدیریت بحران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۰۷۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه جدید بارشی فردا به مازندران می‌رسد

مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران گفت: با ورود سامانه بارشی جدید از فردا به استان، احتمال آبگرفتگی معابر، لغزندگی راه‌ها و سیلابی شدن مسیل‌ها وجود دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، حسینعلی محمدی گفت: با تقویت سامانه بارشی براساس پیش بینی هواشناسی از چهارشنبه 19 اردیهشت تا پنجشنبه 20 اردیبهشت شاهد بارش و رگبار، وزش باد شدید، رعد و برق  و کاهش دما در نقاط مختلف استان هستیم.

وی افزود: با بارش باران آبگرفتگی معابر و جاری شدن روان آب پیش بینی می‌شود و با توجه به اینکه باران سبب افزایش حجم آب رودخانه ها خواهد شد، سیلابی شدن مسیل‌ها و لغزندگی جاده ها پیش بینی‌ می‌شود.

محمدی ریزش سنگ، کاهش دید و اختلال در تردد محور‌های کوهستانی  را از دیگر پیامدهای سامانه بارشی برشمرد و گفت: با وزش باد نسبتا شدید احتمال آسیب به سازه های کم مقاوم وجود دارد.

مدیرکل بحران استانداری مازندران افزود: بهتر است رانندگان هنگام تردد در جاده‌های کوهستانی استان و در راه‌های کوهستانی با رعایت نکات ایمنی در احتیاط برانند.

محمدی گفت: به کوهنوردان و طبیعت گردان هم توصیه شده از صعود به ارتفاعات و مناطق کوهستانی پرهیز کرده  و از نصب چادر و اقامت در فضا‌های باز خودداری کنند.

وی با اشاره به پیش بینی مواج شدن دریای خزر از صیادان خواست از قایقرانی، ماهیگیری در دریا خودداری کنند.

محمدی بیان کرد: دامداران دام‌های خود را دور از حاشیه رودخانه‌ها نگهداری کنند.

به گفته مدیر کل بحران استانداری مازندران رعایت ایمنی در سالن‌های پرورش گل و گیاه و پرورش دام و طیور ضروری است.

وی افزود: شهرداران باید نسبت به پاکسازی کانال‌های هدایت آب‌های سطحی و مقاوم سازی سازه‌های موقت و بیلیبورد‌های تبلیغاتی شهر‌ها اقدام کنند.

مدیرکل بحران استانداری مازندران در نهایت از آمادگی نیرو‌های خدماتی و امدادی استان برای مقابله با بحران‌های احتمالی خبر داد.

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • تأمین مالی و ریسک داخلی‌سازی در صنعت پتروشیمی پوشش داده می‌شود
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • تشدید بارش‌های بهاری در آسمان مازندران
  • دفاع شهردار تهران از وام میلیاردی به مدیران شهرداری
  • سامانه جدید بارشی فردا به مازندران می‌رسد
  • ماجرای تخصیص وام به مدیران شهرداری تهران برای مسکن
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • اعلام آماده باش مدیریت بحران آذربایجان شرقی
  • تشدید فعالیت سامانه بارشی در تهران / پیش‌بینی لغزندگی جاده‌ها و آب‌گرفتگی معابر